Itt a farsang,így eljött a szezonja a fánkoknak is. Íme egy példa fánkra:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztő
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
5 tojássárgája
olaj a sütéshez
Az élesztőt felfuttatjuk,majd összekeverjük az összes hozzávalóval. 30 percig meleg helyen kelesztjük. Deszkán kinyújtjuk,kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük (először fedő alatt az első oldalát,majd fedő nélkül a másik oldalát is- ettől lesz szép szalagos a fánk).
Finom baracklekvárral és porcukorral megszórva tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.