HTML

Mammas&Pastas

Sok-sok blogot néztem már,általában gasztroblogokat és bár örömmel töltött el ezek olvasása,távol állt tőlem a gondolat, hogy valaha én is blogoljak. Aztán a minap egy nagyon kedves Barátom felhívta rá a figyelmemet,mi lenne, ha belevágnék...és hát,miért is ne? Imádok főzni, imádok sütni, sokan dícsérnek is (a Férjem nagyon hálás közönség),szeretek fotózni is...összekötöm ezt a pár dolgot és nekilátok a blogírásnak.... Hát,itt tartok most. És persze ki is vagyok? Civil foglalkozásomat tekintve nyelvtanár, fordító, tolmács, a nyelvek megszállottja. Azonban most életem legfontosabb szakaszába értem, hiszen januárban megszületett a Kisfiunk, aki nagyon jó baba már az első perctől kezdve,így nem csak kedvem, de időm is van, hogy hamar megtöltsem a blogomat képekkel és receptekkel...

Mammas&Pastas a Facebook-on

Látogatók

Friss topikok

  • -etti-: Hm de finom! ettimese.blog.hu/2011/09/05/muffin_25 :-) (2011.09.15. 12:30) Céklás-csokis muffin
  • Mammas&Pastas: Nagyon jól hangzik,ha esetleg sikerülne megszerezni a receptet,szívesen kipróbálnám azt a sütit is... (2011.07.26. 14:08) Mézes, csokis-vaníliás szelet

2012.02.08. 09:36 Mammas&Pastas

Szalagos fánk

Itt a farsang,így eljött a szezonja a fánkoknak is. Íme egy példa fánkra:

50 dkg liszt

2 dl tej

4 dkg élesztő

5 dkg porcukor

6 dkg olvasztott vaj

5 tojássárgája

olaj a sütéshez

 

Az élesztőt felfuttatjuk,majd összekeverjük az összes hozzávalóval. 30 percig meleg helyen kelesztjük. Deszkán kinyújtjuk,kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük (először fedő alatt az első oldalát,majd fedő nélkül a másik oldalát is- ettől lesz szép szalagos a fánk).

Finom baracklekvárral és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mammasandpastas.blog.hu/api/trackback/id/tr413572996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása