Ez egy eredetilag francia édesség. Amikor először készítettem,nagyon meglepődtem az állagán,hiszen még a palacsintatésztánál is hígabb. Nem túl bonyolult a tésztája,hamar elkészül. Érdemes nekifogni.
2 tojás
1/2 liter tej
10 dkg cukor
15 dkg liszt
2 dkg margarin
30 dkg cseresznye (én ennek kb. a felét tettem bele- és még úgy is rengeteg volt benne)
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet,majd belekeverjük a lisztet. A margarinnal kikent formába (én pite formában szoktam sütni) öntjük a tésztát és belepotyogtatjuk a cseresznyét. Először 190 °C-on sütjük 10 percig,majd további 30 percig 180°C-on. Célszerű hőlégkeveréses sütőben sütni.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.