HTML

Mammas&Pastas

Sok-sok blogot néztem már,általában gasztroblogokat és bár örömmel töltött el ezek olvasása,távol állt tőlem a gondolat, hogy valaha én is blogoljak. Aztán a minap egy nagyon kedves Barátom felhívta rá a figyelmemet,mi lenne, ha belevágnék...és hát,miért is ne? Imádok főzni, imádok sütni, sokan dícsérnek is (a Férjem nagyon hálás közönség),szeretek fotózni is...összekötöm ezt a pár dolgot és nekilátok a blogírásnak.... Hát,itt tartok most. És persze ki is vagyok? Civil foglalkozásomat tekintve nyelvtanár, fordító, tolmács, a nyelvek megszállottja. Azonban most életem legfontosabb szakaszába értem, hiszen januárban megszületett a Kisfiunk, aki nagyon jó baba már az első perctől kezdve,így nem csak kedvem, de időm is van, hogy hamar megtöltsem a blogomat képekkel és receptekkel...

Mammas&Pastas a Facebook-on

Látogatók

Friss topikok

  • -etti-: Hm de finom! ettimese.blog.hu/2011/09/05/muffin_25 :-) (2011.09.15. 12:30) Céklás-csokis muffin
  • Mammas&Pastas: Nagyon jól hangzik,ha esetleg sikerülne megszerezni a receptet,szívesen kipróbálnám azt a sütit is... (2011.07.26. 14:08) Mézes, csokis-vaníliás szelet

2011.07.14. 20:25 Mammas&Pastas

Fahéjas kalács

Imádom a kalácsot,pláne amikor frissen kiveszem a sütőből. Eddig még sosem bírtam kivárni,míg meghűl,pedig kelt tészta és az bizony megüli az ember gyomrát, de ha egyszer olyan finom... Klasszikus kalács,fonni kell,de megéri a fáradozást.

Tészta:

60 dkg liszt

5 dkg élesztő

8 dkg cukor

4 dl tej

csipet só

3 tojás sárgája

2 ek. étolaj

 

Töltelék:

1 csomag őrölt fahéj

25 dkg margarin

20 dkg cukor

 

Tetejére:

1 tojás

 

Az élesztőt a szokásos módon tejben és egy kevés cukorral felfuttatjuk,majd belekeverjük a többi hozzávalót. Közben kikeverjük a töltelékhez való puha margarint a fahéjjal és a cukorral. A tésztát 6 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk őket. A kinyújtott lapokat megkenjük a fahéjas töltelékkel és feltekerjük őket egyenként. Ezután következhet a kézműves foglalkozás. Egyszerű fonással hármasával fonjuk őket össze,így végül 2 kalácsot kapunk. Helyezzük őket kivajazott, kilisztezett formába (én kenyérformába szoktam rakni,hogy szép magas legyen),majd hagyjuk kb.1/2 órát kelni. Ekkor megkenjük a tojással és tehetjük is be a sütőbe.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mammasandpastas.blog.hu/api/trackback/id/tr93068086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása