HTML

Mammas&Pastas

Sok-sok blogot néztem már,általában gasztroblogokat és bár örömmel töltött el ezek olvasása,távol állt tőlem a gondolat, hogy valaha én is blogoljak. Aztán a minap egy nagyon kedves Barátom felhívta rá a figyelmemet,mi lenne, ha belevágnék...és hát,miért is ne? Imádok főzni, imádok sütni, sokan dícsérnek is (a Férjem nagyon hálás közönség),szeretek fotózni is...összekötöm ezt a pár dolgot és nekilátok a blogírásnak.... Hát,itt tartok most. És persze ki is vagyok? Civil foglalkozásomat tekintve nyelvtanár, fordító, tolmács, a nyelvek megszállottja. Azonban most életem legfontosabb szakaszába értem, hiszen januárban megszületett a Kisfiunk, aki nagyon jó baba már az első perctől kezdve,így nem csak kedvem, de időm is van, hogy hamar megtöltsem a blogomat képekkel és receptekkel...

Mammas&Pastas a Facebook-on

Látogatók

Friss topikok

  • -etti-: Hm de finom! ettimese.blog.hu/2011/09/05/muffin_25 :-) (2011.09.15. 12:30) Céklás-csokis muffin
  • Mammas&Pastas: Nagyon jól hangzik,ha esetleg sikerülne megszerezni a receptet,szívesen kipróbálnám azt a sütit is... (2011.07.26. 14:08) Mézes, csokis-vaníliás szelet

2011.07.29. 08:58 Mammas&Pastas

Isteni croissant

Ez tényleg isteni croissant! Nem macerás,kiadós,laktató és nagyon finom! Nálunk ez egy gyakori szereplője a reggeliző asztalunknak. Nagy sikere szokott lenni! Én előző este előkészítem,beteszem a hűtőbe és reggel dobom is be a sütőbe.

 

70 dkg liszt

140 gramm natúr joghurt vagy kefír

2 tojás

5 dkg élesztő

2 dl tej

5 ek. cukor

kevés só

25 dkg teavaj (hideg)

Tölteléknek való (sonka,sajt; lekvár,stb.)

 

Az élesztőt a 2 dl tejben felfuttatjuk egy kevés cukorral.

A többi összetevőt összekeverjük,majd belekeverjük az éles

 

ztőt is. A tésztát meleg helyen kb.30 percig kelesztjük. 6 vékony kört nyújtunk a tésztából,melyeket egymásra teszünk, de a rétegek közé a hideg vajat belereszeljük. Az így kapott tésztát kinyújtjuk,s így egy igen nagy kört kapunk,melyet 16 cikkre vágunk föl. A cikkek széles végére helyezzük a tölteléket és feltekerjük őket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a 16 darab croissant-t ügyelve arra,hogy sülés közben a tészta még kelni fog. 1 éjszakára a hűtőbe helyezzük a tésztát, másnap reggel 1 tojással lekenjük a kifliket és 180 °C-on(alul-felül sütés) kb. 25 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mammasandpastas.blog.hu/api/trackback/id/tr33108823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása