Ez tényleg isteni croissant! Nem macerás,kiadós,laktató és nagyon finom! Nálunk ez egy gyakori szereplője a reggeliző asztalunknak. Nagy sikere szokott lenni! Én előző este előkészítem,beteszem a hűtőbe és reggel dobom is be a sütőbe.
70 dkg liszt
140 gramm natúr joghurt vagy kefír
2 tojás
5 dkg élesztő
2 dl tej
5 ek. cukor
kevés só
25 dkg teavaj (hideg)
Tölteléknek való (sonka,sajt; lekvár,stb.)
Az élesztőt a 2 dl tejben felfuttatjuk egy kevés cukorral.
A többi összetevőt összekeverjük,majd belekeverjük az éles
ztőt is. A tésztát meleg helyen kb.30 percig kelesztjük. 6 vékony kört nyújtunk a tésztából,melyeket egymásra teszünk, de a rétegek közé a hideg vajat belereszeljük. Az így kapott tésztát kinyújtjuk,s így egy igen nagy kört kapunk,melyet 16 cikkre vágunk föl. A cikkek széles végére helyezzük a tölteléket és feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a 16 darab croissant-t ügyelve arra,hogy sülés közben a tészta még kelni fog. 1 éjszakára a hűtőbe helyezzük a tésztát, másnap reggel 1 tojással lekenjük a kifliket és 180 °C-on(alul-felül sütés) kb. 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.