Hagyományos süti,mely minden alkalomra megfelelő. Klasszikus recept alapján házi baracklekvárral töltöm meg.
Tészta:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
A tésztát összegyúrjuk,kinyújtjuk (tetszés szerint nyújtás előtt lehet pihentetni hűtőben,fóliába csomagolva. A kinyújtott lapból tetszés szerinti formákat szaggatunk,sütőpapírral borított tepsire helyezzük a formákat és 140°C-on,légkeveréses sütőben halványra sütjük. A két felet baracklekvárral ragasztjuk össze,porcukorral meghintve tálaljuk. Fémdobozva téve eláll,...ha maradna belőle. :-)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.