Imádom a buktát,de ki ne szeretné?! Ez egy klasszikus recept. Nem olyan macerás,mint amilyennek gondolnánk! Érdemes kipróbálni, igazán finom!
Hozzávalók:
3 dl tej
4 dkg élesztő
10 dkg porcukor
50 dkg liszt
1 tojás
10 dkg margarin
sütésálló lekvár
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. Az így kapott élesztőt összekeverjük a további összetevővel. 30 percig kelesztjük meleg helyen, ezt követően kinyújtjuk,majd téglalapokat vágunk a tésztából. Ezekre helyezünk lekvárdarabkákat (sütésálló!),majd a széleit behajtva bukta formákat formázunk a tésztákból. Kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé állítjuk őket.Tetejüket olvasztott margarinnal vagy 1 felvert tojással megkenjük,majd az előmelegített sütőben megsütjük őket.
180°C-on,alul-felül sütéssel sütjük.
Ha elkészült,porcukorral szórjuk meg a tetejét!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.