Ez egy régi,klasszikus sütemény,amivel az emberek nagyrésze legalább egyszer találkozott már az életében.
Ahogy én készítem:
kb.30 dkg "A" rizs
6 tojás
cukor-ízlés szerint,ez persze a lekvár édességétől is függ
reszelt citromhéj
tej (ebben is főzzük a rizst)
a tetejére porcukor és lekvár
A rizst én először vízben félpuhára szoktam főzni,majd utána tejben teljesen megfőzöm. (így kevesebb tej fogy,az íze viszont garantáltan ugyanolyan lesz)- a tejbe egyébként tehetünk egy csomag vaníliás cukrot is,azzal biztosan nem rontunk rajta :-)
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd a kihűlt rizshez adjuk,mely masszát a tojásfehérjéből vert habbal lazítunk.
Kivajazott,kimorzsázott edénybe öntjük az egészet és készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.