Általában nem szeretem a pogácsákat. Sem enni,sem pedig készíteni. Ebben a receptben azonban kellemesen csalódtam,hiszen sokáig friss marad...ha marad belőle. :-) Bátran ajánlom mindenkinek! :-)
Recept:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1/2 dl tej
kevés cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás
220 g tejföl
1 ek.só
Töltelék:
5 dkg margarin
2 kisebb fej lilahagyma
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk az élesztős keveréket, a tojást, a tejfölt és a sót és jól gyúrható tésztává keverjük.
A lilahagymát apró kockára vágjuk és a maragarinon üvegesre pirítjuk/pároljuk.
A tésztánkat kinyújtjuk,rákenjük a hagymás tölteléket és a tésztát 3 részbe hajtjuk,majd így kinyújtjuk. Ezt a hajtogatást többször megismételjük. Miután ezzel készen vagyunk,kinyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A tetejét tojással megkenjük és 200 °C-on,alsó-felső sütésen készre sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.