HTML

Mammas&Pastas

Sok-sok blogot néztem már,általában gasztroblogokat és bár örömmel töltött el ezek olvasása,távol állt tőlem a gondolat, hogy valaha én is blogoljak. Aztán a minap egy nagyon kedves Barátom felhívta rá a figyelmemet,mi lenne, ha belevágnék...és hát,miért is ne? Imádok főzni, imádok sütni, sokan dícsérnek is (a Férjem nagyon hálás közönség),szeretek fotózni is...összekötöm ezt a pár dolgot és nekilátok a blogírásnak.... Hát,itt tartok most. És persze ki is vagyok? Civil foglalkozásomat tekintve nyelvtanár, fordító, tolmács, a nyelvek megszállottja. Azonban most életem legfontosabb szakaszába értem, hiszen januárban megszületett a Kisfiunk, aki nagyon jó baba már az első perctől kezdve,így nem csak kedvem, de időm is van, hogy hamar megtöltsem a blogomat képekkel és receptekkel...

Mammas&Pastas a Facebook-on

Látogatók

Friss topikok

  • -etti-: Hm de finom! ettimese.blog.hu/2011/09/05/muffin_25 :-) (2011.09.15. 12:30) Céklás-csokis muffin
  • Mammas&Pastas: Nagyon jól hangzik,ha esetleg sikerülne megszerezni a receptet,szívesen kipróbálnám azt a sütit is... (2011.07.26. 14:08) Mézes, csokis-vaníliás szelet

2012.02.08. 09:32 Mammas&Pastas

Lilahagymás pogácsa

Általában nem szeretem a pogácsákat. Sem enni,sem pedig készíteni. Ebben a receptben azonban kellemesen csalódtam,hiszen sokáig friss marad...ha marad belőle. :-) Bátran ajánlom mindenkinek! :-)

Recept:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

1/2 dl tej

kevés cukor

2,5 dkg élesztő

1 tojás

220 g tejföl

1 ek.só

 

Töltelék:

5 dkg margarin

2 kisebb fej lilahagyma

 

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A liszthez hozzáadjuk az élesztős keveréket, a tojást, a tejfölt és a sót és jól gyúrható tésztává keverjük.

A lilahagymát apró kockára vágjuk és a maragarinon üvegesre pirítjuk/pároljuk.

A tésztánkat kinyújtjuk,rákenjük a hagymás tölteléket és a tésztát 3 részbe hajtjuk,majd így kinyújtjuk. Ezt a hajtogatást többször megismételjük. Miután ezzel készen vagyunk,kinyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A tetejét tojással megkenjük és 200 °C-on,alsó-felső sütésen készre sütjük.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mammasandpastas.blog.hu/api/trackback/id/tr933572983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása