Ez egy könnyű étel,amelyhez különböző mártásokat adhatunk. Télen-nyáron is készíthetjük,mindig van hozzávaló,de a legfinomabb a friss alapanyagokból készített.Az egész lényege,hogy különböző nyers zöldségeket kell lereszelnünk. Én a következők szerint…
2012.02.08. 10:07 Mammas&Pastas
Zöldséges ropogós fokhagymás-joghurtos mártogatóssal
Szólj hozzá!
2012.02.08. 09:49 Mammas&Pastas
Töltike
Hozzávalók:1 csomag leveles tészta (mirelit vagy saját készítésű)sütésálló lekvár1 tojás a kenéshez A leveles tésztát kinyújtjuk,a töltike forma hátuljával köröket vágunk a tésztából,mely köröket a formára visszahelyezve megtöltünk lekvárral, a széleit…
Szólj hozzá!
2012.02.08. 09:36 Mammas&Pastas
Szalagos fánk
Itt a farsang,így eljött a szezonja a fánkoknak is. Íme egy példa fánkra:50 dkg liszt2 dl tej4 dkg élesztő5 dkg porcukor6 dkg olvasztott vaj5 tojássárgájaolaj a sütéshez Az élesztőt felfuttatjuk,majd összekeverjük az összes hozzávalóval. 30 percig meleg helyen kelesztjük.…
Szólj hozzá!
2012.02.08. 09:32 Mammas&Pastas
Lilahagymás pogácsa
Általában nem szeretem a pogácsákat. Sem enni,sem pedig készíteni. Ebben a receptben azonban kellemesen csalódtam,hiszen sokáig friss marad...ha marad belőle. :-) Bátran ajánlom mindenkinek! :-)Recept:50 dkg liszt25 dkg margarin1/2 dl tejkevés cukor2,5 dkg élesztő1 tojás220 g tejföl1…