Ez egy jellemzően lagzikban előforduló sós aprósütemény. Nagyon könnyű és finom, bár tény,hogy nehéz abbahagyni az evést... :-)
28 dkg liszt
18 dkg margarin
2 ek. tejföl
2 tojás sárgája
1,5 tk. só
1 tojás a kenéshez
kb.10 reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókat összekeverjük,hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. Ezt kinyújtjuk és miután 1 felvert tojással megkentük,reszelt sajtot szórunk rá és derelyevágóval rudakat vágunk belőle. 200°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.